Synnes, Sju profetiske budskap

Synnes, Martin. Sju profetiske budskap til menighetene: en gjennomgåelse av sendebrevene i Johannes’ åpenbaring. Oslo: Verbum, 1996.

Denne bog på 145 sider er skrevet af tidligere førsteamanuensis i NT ved Det teologiske Menighetsfakultet i Oslo, Martin Synnes, som en indføring i kapitel 1-3 for især præster.

Den ydre anledning til Synnes’ bog er, at Åb 2-3 nu er blevet prædiketekster i Den norske Kirke. Jeg tror dog også, at Synnes’ mangeårige arbejde med Åb. har været en indre anledning. I al fald røber bogen et godt kendskab til både Åb og forskningen til denne.

Selv om jeg ikke deler synspunkt på alt, er det en fortolkning, som varmt må anbefales enhver. Der bruges græsk i bogen, men så vidt jeg kan se, kan bogen sagtens læses uden at man kan græsk. Se også Anmeldelse af Martin Synnes: Sju profetiske budskap til menighetene i Ichthys 24 (1997): 95f og i Tidsskrift for Teologi og Kirke (1998).

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *